Zápis do Materskej školy Lovča na školský rok 2024/2025

V súlade so zákonom č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní sa uskutoční zápis detí do Materskej školy v Lovči na školský rok 2023/2024.

Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží riaditeľke spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast a podpísaným vyhlásením lekára (na opačnej strane žiadosti), obratom, najneskôr do 20. 5. 2024.
Žiadosť musia podpísať obaja zákonní zástupcovia.

Žiadosť - dokument na stiahnutie

Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a vyjadrenia odborných lekárov.

Prednostne prijímané do MŠ sú:
deti 5- 6 ročné – pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné
deti s pokračovaním v predprimárnom vzdelávaní
deti, ktoré dovŕšia 5 rokov
deti, ktoré dovŕšia 4 roky
deti, ktoré dovŕšia 3 roky
deti, ktoré doposiaľ nie sú prijaté do inej materskej školy

Na základe § 59 ods.12 školského zákona, je možnosť prijímať aj deti po dovŕšení dvoch rokov veku. Tieto deti môžu byť prijaté len vtedy, ak sú v konkrétnej materskej škole vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky (myslia sa tým samozrejme aj priestorové a kapacitné podmienky). Deti mladšie ako tri roky sa pri prijímaní nesmú uprednostniť pred staršími deťmi, lebo ich prijímanie má byť v súlade so školským zákonom výnimočné, teda len vtedy, ak sú uspokojené žiadosti rodičov detí, ktoré dovŕšili piaty rok veku, detí s pokračovaním plnenia povinného predprimárneho vzdelávania ako aj detí vo veku od troch rokov.

Rozhodnutie o prijatí/neprijatí začne riaditeľka MŠ vydávať postupne, prednostne pre deti 5-6 ročné. Všetky rozhodnutia budú vydané do 30. 6. 2024.

Oficiálna internetová stránka obce Lovča

Obecný úrad Lovča, Geromettova 95, 96621 Lovča, IČO: 00320820, DIČ: 2020529709